Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
TebWTF Offline


Liczba postów: 11
1
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#1
Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w sprawie która męczy mnie od kilku dni. Otóż ostatnio zainteresowałem się grą Regnum online i po ściągnięciu i zainstalowaniu gry zauważyłem mały problem. Nie wiem czy to jest bug, czy może jakieś niedociągnięcie w grze, ale nie widzę twarzy ani skóry ludzików (jedynie fryzury i zbroje).

Problem wygląda następująco:
[Obrazek: uheap0.jpg]

Czasami widzę skórę ludzika, ale jest ona czarna tak jak widać to tutaj (patrz zaznaczone na czerwono):
[Obrazek: 9hiz6w.jpg]

Proszę o pomoc w tej sprawie.

PS:
-Reinstalowałem grę,
-Ściągałem kilka razy z różnych źródeł,
-Grałem uporczywie z myślą że może błąd sam zniknie,
-Zaznaczyłem w opcjach opcję na temat "update" czy coś takiego, jednak nie pomogło,
-Sprawdzałem sprzęt, wszystko jest OK, więc to nie wina komputera,
-Obiło mi się o uszy ze z patchem 1.6.2 są takowe problemy,

Z góry dzięki za pomoc.
08-25-2010, 12:22 AM
Piekar Offline


Liczba postów: 5
0
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#2
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Zrobię spam. Z faktu, że mało osób tu bywa (ja dziennie:p) to musisz poczekać na pakosa, albo kogoś z tych ważniejszych i ci poradzą. Także wytrwale czekaj. Myślę, że zależy im na polskich graczach tak też szybko ci pomogą.


Pozdrawiam Piekar
08-25-2010, 12:26 AM
pakos Offline
Pumpkin candy
*******

Liczba postów: 1,207
226
Dołączył: Sep 2009
Reputacja: 2
#3
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Jeżeli chodzi o problemy z grafiką to jaki system?
jaka karta graficzna?
jakie sterowniki?

Strzelam że musisz pobawić się ustawieniami grafiki ale bez danych więcej nie podam.
Najlepiej sprawdź czy z opcją "safe mode" też masz takie problemy tudzież zainstaluj najświeższe sterowniki o ile takowych jeszcze nie masz no i podaj o co prosiłem Wink
http://pakos.biz | Mój magna axe - 4 392 sztuk brakuje Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-25-2010, 09:57 AM {2} przez pakos.)
08-25-2010, 09:55 AM
TebWTF Offline


Liczba postów: 11
1
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#4
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
To tak:

System operacyjny: Windows XP
Intel® Celeron® CPU 2.42 GHz, 1.25 GB RAM
Karta graficzna słabiutka, bo:
NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) 64mb
Staroświecka, wiem ^^'

Męczę się z tym problemem kilka dni ale widzę kilka rozwiązań, tylko nie wiem czy są dobre:
- Na oficjalnej stronie gry są sterowniki do kart graficznych, może by je zainstalować, ale na takiej starej karcie ciekawe czy by to ruszyło.
- Jeżeli jest to wina gry, bo słyszałem że często tak się dzieje to czy dobrze by było poczekać na następnego patcha, może on by naprawił ten problem.

PS: Próbowałem wszelakich sposobów na odpalenie gry ( z opcją Upgrade czy coś) i ( Safe mode jak się nie mylę) jednak to nie pomogło.

Proszę proszę o szybką odpowiedź, bo mnie też na tej gierce zależy Big Grin (Tutaj chciałbym jeszcze dodać że grałem w nią 2 lata temu i jakoś nie miałem żadnych podobnych problemów).
08-25-2010, 10:32 AM
pakos Offline
Pumpkin candy
*******

Liczba postów: 1,207
226
Dołączył: Sep 2009
Reputacja: 2
#5
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Czekanie na patcha mija się z celem, nikt inny nie wspominał o takich problemach więc pewnie jesteś jedyny. Polecałbym spróbować z tymi sterownikami z ich strony tudzież ze strony nvidia. Powinno pomóc Wink
http://pakos.biz | Mój magna axe - 4 392 sztuk brakuje Smile
08-25-2010, 10:50 AM
TebWTF Offline


Liczba postów: 11
1
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#6
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Wchodząc na stronę oficjalną gry i klikając na karty graficzne wyskakują mi wyszukiwarki.

Jak mam znaleźć odpowiednią kartę graficzną?
Gdzie mogę znaleźć aktualne wymagania gry?

W wymaganiach powinna być podana karta graficzna.
08-25-2010, 11:02 AM
pakos Offline
Pumpkin candy
*******

Liczba postów: 1,207
226
Dołączył: Sep 2009
Reputacja: 2
#7
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
ty masz nie szukać wymaganej karty tylko najnowszych sterowników do swojej

http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_93.71_pl.html
http://pakos.biz | Mój magna axe - 4 392 sztuk brakuje Smile
08-25-2010, 11:16 AM
TebWTF Offline


Liczba postów: 11
1
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#8
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Wszedłem w linka i ściągnąłem ten program (sterownik jak się nie mylę). Zainstalowałem i działa! Big Grin Nareszcie widzę twarze i skórę ludzików. Dziękuję za pomoc.

Oprócz tego mam jeszcze kilka pytań odnośnie gry:
-Czy mógłbym dołączyć do waszego klanu (jestem bardzo niezdecydowany pomiędzy czerwonymi a zielonymi, chociaż bardziej wole iść do czerwonych ze względu na bonus XP.
-Czy są klasy które mogą wzywać jakieś potwory do pomocy?
-Czy taki wezwany potworek zżera jakąś część expa? Bo grałem w gry gdzie dostawało się mniej expa z takim wezwanym potworkiem.
-Obiło mi się o uszy że łucznik używa zwierząt do pomocy, czy to są zwierzęta przyzywane czy oswajane? (skillem się mooby oswaja czy przyzywa)?
08-25-2010, 01:05 PM
pakos Offline
Pumpkin candy
*******

Liczba postów: 1,207
226
Dołączył: Sep 2009
Reputacja: 2
#9
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Możesz dołączyć, podaj nick z gry Wink
conjurer może przyzywać potwory a hunter oswajać monsterów.
pomocnik nie kradnie ci expa
tak skillem się oswaja Wink
http://pakos.biz | Mój magna axe - 4 392 sztuk brakuje Smile
08-25-2010, 01:13 PM
TebWTF Offline


Liczba postów: 11
1
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 0
#10
RE: Pomocy, nawet niewiem jak nazwać ten problem ;/
Zapomniałbym zapytać na jakim serwerze jest klan. Horus czy Ra? Mam jeszcze drobne problemy z wpisaniem nicka, jakby była określona liczba, liter i innych rzeczy. No i gra mi się bardzo długo wyłącza xD (ale to nie problem "Ctrl + Alt + Delete = wyłączona gra ^^')

PS: Musze jeszcze pogratulować najszybszej odpowiedzi.... tobie pakos. Umieszczałem ten temat (z tym problemem) na kilku forach i albo nie dostawałem odpowiedzi, albo pisali mi że to wina najnowszego patcha, a tu jednak mój błąd a nie gry. Gratuluje <owacje na stojąco>
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-25-2010, 01:32 PM {2} przez TebWTF.)
08-25-2010, 01:29 PM




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości